TUINONTWERP

Een goed tuinontwerp: de basis voor iedere tuin.

Moderne tuin met veranda en witte accenten

Een tuinontwerp is maatwerk

Een tuinontwerp geeft een plaats aan de verschillende elementen in de tuin zoals een terras, een border, een pad, een vijver, een pergola of een tuinhuis. Hierbij wordt rekening gehouden met de situatie en met de wensen van de tuineigenaar. Een voorbeeld: bij het plaatsen van een terras wordt rekening gehouden met de situatie, zoals de stand van de zon, de grootte van de tuin en met de persoonlijke wensen. Wil je in de zon zitten en zo ja, op welk tijdstip van de dag?  Ook  is stijl van belang: wordt het een modern, strak vierkant terras of krijgt het een organische vorm? Op deze wijze krijgt elk element een weloverwogen plek in de tuin.

3D impressie tuinontwerp

Harmonie in de tuin

Dan ben je er nog niet want  het totaal aan elementen moet een harmonieus geheel vormen. Het moet natuurlijk en logisch ogen. De zichtlijnen vanuit huis zijn belangrijk: wat zie je en wat beleef je als je de tuin inkijkt. Staan de borders in het zicht en  is er elk jaargetijde iets aantrekkelijks te zien in de tuin?

De wensen van de tuineigenaar vormen de helft van de input voor het tuinontwerp. Denk dus goed na, samen met andere gezinsleden, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in de tuin. Geef aan welke tuinstijlen je mooi vindt en waar je blij van wordt in de tuin. Buitenwens weet al deze voorkeuren te laten samen komen in een ontwerp.

Tuinontwerp Buitenwens

Zorg ervoor dat de tuin ieder jaargetijde aantrekkelijk is

Een goed tuinontwerp bespaart kosten

Het gebrek aan een goed ontwerp kan leiden tot ergernis en hoge kosten. Als de beplanting op de verkeerde plek staat, kan het wegkwijnen, of als de vijver in de schaduw ligt doen de zuurstofplanten het niet. Soms dienen terrassen of paden te worden verplaatst, omdat het in de praktijk niet werkt. Ook kan de pergola op onvoldoende palen rusten en in elkaar storten. Een investering in een tuinontwerp betaalt zich dus ruimschoots terug.

Vijver Mien Ruys

Vijver Mien Ruys

Een goede ligging van de vijver is belangrijk!

Werkwijze Buitenwens

Ten eerste maken wij een vrijbijvende afspraak. Als u besluit dat Buitenwens het ontwerp mag maken, gaan wij als volgt te werk:

Tuinontwerp met vijver, lounghoek, pergola en borders